Задайте питання юристу

837 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 10 травня 2024, питання №108372

Право на отсрочку педагогическому работнику

Добрый день. Мне 25 лет, я являюсь педагогическим работником коледжа 1.5 ставки, принят на работу еще в 2021 г. Сейчас нужно будет идти в тцк, получать новый ВОД. Проблема заключается в том что у меня приписное, а с приписным как я понимаю отсрочку мне не дадут. Отсрочку дадут с военным билетом, но чтобы получить его нужно пройти влк, а если пройду влк там сразу будет выдана повестка на отправку, т.к оформленой отсрочки еще нет. Выходит право на отсрочку есть но воспользоваться ним не выйдет. Подскажите пожалуйста может быть Вы знаете, как моно хотя бы попробовать в такой ситуации получить отсрочку и есть ли какие то шансы? И если да, какие документы мне нужно предоставить в тцк?
Спасибо

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Генадію!

    Перш за все Вам потрібно направити заяву про оформлення відстрочки з відтверджувальними документами Укрпоштою з описом вкладення на адресу ТЦК. Коли Ви отримуєте зворотнє повідомлення від Укрпошти про те, що ТЦК отримав Ваш пакет документів, можете йти до останнього. При тому майте при собі ще один пакет документів. Навряд чи в Вас його приймуть, але нехай буде при Вас.

    Далі пройдете ВЛК, а після того будете подавати вже заяву на оформлення відстрочки (яку в Вас не приймуть до проходження ВЛК) та заяву на чинний ВОД.

    Щодо документів, то це повинна бути довідка з навчального закладу, що Ви працюєте на посаді педагогічного працівника на такій то ставці. Також можете отримати у роботодавця наказ щодо прийняття Вас на роботу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 21 день тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Ви маєте право на відстрочку від мобілізації.

    Зверніться із заявою до ТЦКСП, пройдуть ВЛК, отримайте ВОД та оформлять відстрочку від мобілізації.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України