Задайте питання юристу

837 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Медичне право, 15 травня 2024, питання №108887

Діагностична халатність лікарів стаціонару.

Вітаю.
Після перелому обох кісток правого передпліччя у 2007 році маю обмеження ротаційних рухів в ліктьовому суглобі. Згинання в нормі; під час кожного(!) розгинання чітко чути хрускіт (неприємний) у ліктьовому суглобі; супінація 5 градусів, пронація 25 градусів; під час супінації чітко чути стукіт, який, мабуть, утворюється від ударів кісток одна об одну, це і заважає здійснити рух; під час пронації – перешкоди; періодично виникає ниючий біль у ліктьовому суглобі, який тимчасово минає після розгинання. Наявні записи хірурга та ортопеда в лікарняній картці за 2012 рік про порушення функції суглоба, 30-35 градусів, а також результати рентгенографії: посттравматичний остеоартроз правого ліктьового суглоба, підвивих голівки ліктьової кістки в променево-зап'ястковому суглобі.
Яким чином довести, що в мене справді є обмеження супінації та пронації ліктьового суглоба 30 градусами, якщо теоретично людина може сама навмисно обмежувати будь-які рухи? Травматолог, який знімав мені МОС, у виписці теж вказував на обмеження рухів, та казав, що для виправлення ситуації потрібно заново ламати кістки.
В 2012 році в області давали направлення на стаціонар до травматолога, у якого все обстеження зайняло десь хвилину з посмикуванням руки 5 секунд і все з 2 днів у палаті. Ніяких тестів не проводив, кути не міряв. Не слухаючи доводів, видав висновок, що у мене повний обсяг усіх рухів, без вказівки на вищенаписані висновки від ортопеда та рентгенолога. Мабуть тому мені й дали статтю 78в. Що робити в таких ситуаціях?
Щоб виключити мій вплив на м'язи чи можуть мені зробити місцевий наркоз правої руки, щоб потім лікар самостійно пробував здійснювати рухи? Але чи буде це правомірно?
І взагалі, як діяти, якщо почнуть силоміць здійснювати ротації, щоб перевірити дійсні обмеження? Адже можуть мені ще сильніше травмувати ліктьовий суглоб, зробити вивих, перелом кісток передпліччя чи інші болючі наслідки.
Чим більше висновків з різних медичних закладів я отримую, тим краще? А якщо вони різні?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України