Задайте питання юристу

837 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 15 травня 2024, питання №108964

Виключення з військового обліку за тяжкий злочин, відсутність ВОД

Я 1969р. народження. У 1987р. мене було засуджено по ст.141 ч.2 до 3х років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 2 роки. Копію вироку я відвіз до військкомату.Через 2 роки мене звільнили від покарання і військкомат почав присилати мені повістки для призову на строкову службу, але ВЛК надавала мені відстрочки за станом здоров'я , а у 1993р. я отримав відстрочку до досягнення дитиною 3-х років і у 1996р. вийшов з призовного віку. З 1993р я не отримав більше жодної повістки, хоча місце проживання (прописки) не змінював. Здогадуюсь, що мене виключили з обліку у 1999р через засудження за тяжкий злочин, але жодних ВОД на руках у мене немає. Як мені діяти у цій ситуації? Мені вже 55 років.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Оскільки з 18 травня Вам необхідно мати при собі військово-обліковий документ, то Вам потрібно звертатись до ТЦК задля отримання останнього. Іншого варіанту не існує.

    Й при тому існує великий ризик того, що Вашої справи вже в ТЦК може не бути. Тому для того, аби видати Вам ВОД ТЦК повинен буде поставити Вас на обілік.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олександр Клієнт 17 днів тому

      Як я розумію, без моєї згоди ТЦК не зможе поставити мене знову на облік. То чи можливо при наявності копії вироку через суд змусити ТЦК видати мені ВОД без постановки на облік? І зараз очікується введення цифрових ВОД , то може їх буде отримати простіше?

      Дякую!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Очікується введення цифрових ВОД, але на основі Ваших даних у реєстрі "Оберіг" та на основі Вашого ВОД.

        Наявність вироку не надать суду необхідних доказів щодо наявності Вашої особової справи в ТЦК та Вашого виключення з обліку.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України